/
Mentor Kidplan
/
Samtaler

Samtaler er en funksjonalitet som gir de ansatte mulighet til å planlegge samtaler med foreldrene. Dette kan være oppstartssamtale, utviklingssamtale, foreldresamtale eller andre type samtaler.

For å opprette en eller flere samtaler klikker du deg inn på flisen samtaler under område kommunikasjon.

Videre må du klikke på «legg til ny» for å legge til nye samtaler.

Legg til tittel for samtalen, velg de barna samtalene skal gjelde for og hvilken ansatt som er ansvarlig for samtalene. Det blir automatisk lagt til samtaletider for antall barn som den ansatte skal ha samtale for. Hvis ansvarlig ansatt for samtalen lar tidene stå uten påmeldt barn, så kan foreldrene selv velge blant tidene i appen.

Dersom barnehagen ønsker at foreldrene skal kunne velge mellom flere samtaletidspunkt kan ansvarlig ansatte for samtalene legge til flere samtaletider, slik at foreldrene har flere tidspunkt og velge mellom. Når foreldrene til et barn har valgt et ledig tidspunkt vil det ikke være mulig for andre foreldre å velge samme tidspunkt i appen.

Når du har lagret samtalene går det ut pushvarsel til foreldrene. Oversikt over ledige samtaletider for foreldrene vil vises slik i foreldreappen:

Nå ser den ansatte status på sine samtaler og kan redigere i samtaleoppsettet om det blir behov for det. Her har den ansatte også oversikt over sine og andre ansatte sine avtaler.

Når foreldrene har valgt et ledig samtaletidspunkt blir fargen på påmeldingen blå.

Dersom det er behov for å endre samtaletid, avlyse samtalen eller laste opp en fil til samtalen klikker man seg inn på det aktuelle barnet i samtaleoversikten. Filer som blir lastet opp til en samtale legger seg i barnemappen og i fanen vedlegg til samtale.

Det er mulig å sende påminnelse om å velge tid for samtale til foreldre som ikke har valgt noe tidspunkt den ansvarlige ansatte for samtalen har også mulighet til å sette tidspunkt for samtalen for barnet.