/
/
Samtykker

Denne funksjonen gjør det mulig for barnehagen å registrere samtykker i løsningen. Foreldre kan besvare samtykkene på foreldresiden på web og via foreldreappen. Dette gjør at både ansatte og foresatte har full oversikt over samtykkene på barnet.

Ved å klikke inn på flisen «samtykker» vil barnehagen kunne registrere nye samtykker. Det er også mulig å besvare samtykker på vegne av foreldre som ikke er brukere av Kidplan. Dette er foreldre som ligger inne uten e-postadresse i systemet. Barnehagen kan også låse opp samtykker for foreldrene om de ønsker det. Vi har lagd noen predefinert samtykker som vil være tilgjengelig for barnehagen, men vi anbefaler at barnehagen oppretter egne samtykker. Det er mulig å legge til utfyllende tekst til hvert samtykke.

Samtykke-fanen vil se slik ut etter at barnehagen har fått registrert samtykkene. Her er det kun mulig å opprette ny og slette gamle. Redigering av eksisterende samtykker er ikke mulig.

For at barnehagen skal ha oversikt over tillatelsene og besvarelsene til foreldrene, er det lagt til to ulike rapporter. En for oversikt basert på samtykkene og den andre basert på hvert enkelt barn.

Rapporten basert på samtykke vil inneholde informasjon over antall besvarelser. Ved å klikke på detaljer, vil en liste over alle barn vises, sortert på svaret.

Rapporten basert på hvert enkelt barn ser slik ut. Her får barnehagen informasjon om hva foreldrene har svart på de ulike tillatelsene, i tillegg til hvem som har svart og når den er besvart.

Informasjon om hvilke foresatte som har svart og når blir lagret som historikk. Dette er kun tilgjengelig i databasen, og skal ikke være synlig for brukerne.

Nå kan du bestemme hvem som skal svare på tillatelser for barnet i barnehagen. Dette registrerer du under boksen som heter «Barn og foreldre» (se bildet). Her kan man enten velg den ene foresatte som svaransvarlig eller begge. De foresatte som ikke skal svare på tillatelser vil ikke få dette opp i foreldreappen. I rapporten vil alltid strengeste svar være gjeldende. Det vil si, har en foresatt satt «nei» og en annen «ja» er det «nei» som blir gjeldene. Det samme vil gjelde manglende svar fra en foresatt. Det kan derfor være lurt å be alle foresatte om å svare på tillatelsene.

OBS! Dersom en foresatt ikke har svart på tillatelser fra før, må administrator i barnehagen huke av for at den foresatte kan svare på tillatelser i appen (se bildet).

I foreldreappen klikker foreldrene seg inn på «samtykker» for å gi samtykke for sitt/sine barn.

Når en foresatt svarer på en tillatelse, registreres dette, og vises på hvert samtykke. besvarte samtykker kan kun endres inne 24 timer etter at de er besvart. Ønsker foreldene å endre på samtykkene må de kontakte barnehagen slik at barnehagen kan låse de opp.